La jornada d’aquest dimecres servirà per presentar les iniciatives al voltant del desplegament industrial, la recerca i la mobilitat centrades en aquest vector energètic i estratègic de present i futur
La Vall de l’Hidrogen de Catalunya participa activament en la Setmana de l’Hidrogen (Catalunya Hydrogen Week) que se celebra des del 9 de novembre al Port de Tarragona, i aquest dimecres dia 15 mostrarà la seva activitat i els seus projectes al Tinglado número 1, en una jornada que començarà a les 10 del matí i s’allargarà fins a les 6 de la tarda. La Catalunya Hydrogen Week té com a objectiu promoure l’ús de l’hidrogen verd, que es considera que té un potencial únic de creixement, i és el primer esdeveniment d’aquesta índole que es fa a Catalunya. En aquest sentit, la Vall de l’Hidrogen aglutina les empreses que treballen al voltant d’aquest vector energètic i estratègic de present i futur, i promou les inversions que fan de Catalunya un dels principals pols del sector en l’àmbit continental.
La jornada d’aquest dimecres es divideix en quatre parts. Primer es parlarà del projectes de la Vall que se centren en el desplegament industrial de l’hidrogen, com és el cas de la Tarragona Hydrogen Network (T-HYNET), iniciativa liderada per Repsol i que dissenya i construeix el major electrolitzador de l’estat; el projecte H2 Alpha Roda de Berà, d’European Energy, i el projecte per produir hidrogen renovable d’Inovyn. Encara al matí, hi haurà la presentació de les activitats i iniciatives dels agents científico-tecnològics de la Vall de l’Hidrogen, amb la participació de representants de la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Leitat Technological Center i Eurecat Centre Tecnològic.
Ja a la tarda, serà el torn primer dels projecte d’I+D+i de diferents empreses: el Port de Tarragona, Tecnovelero, QEV Tech i Teisa -presentaran el Futur BusH, el primer autocar interurbà d’hidrogen dissenyat a Catalunya-, Jolt i els seus elèctrodes industrials innovadors per generar hidrogen verd, Sorigué -coordina el projecte VAL2H2, amb la participació de la URV, per produir hidrogen a través de bioresidus- i Indox Energy Systems, que té entre mans un projecte per al desenvolupament i emmagatzematge d’hidrogen en condicions criogèniques. Per últim, hi haurà temps també per als projectes al voltant de la mobilitat de l’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT), de Carburos Metálicos, de Kopala International, de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i de FM Logístic, que tira endavant una iniciativa pionera de producció i consum d’hidrogen verd per al transport de mercaderies a l’Alt Camp.
El programa complet de la jornada es pot consultar en aquest enllaç: Programa_20231115_JornadaVallH2CAT